COACHING

Coac­hin­gin idea­na on aut­taa coac­hat­ta­vaa jäsen­tä­mään aja­tuk­si­aan ja tun­tei­taan, huo­maa­maan mah­dol­li­set onnis­tu­mi­sen­sa esteet, saa­vut­ta­maan tavoit­teen­sa ja otta­maan käyt­töön­sä koko poten­ti­aa­lin­sa. Para­Vi­tan coac­hing-tapaa­mi­sis­sa asiak­kail­la on mah­dol­li­suu­den reflek­toi­da, oival­taa ja oppia, ja onnis­tu­mi­nen tavoit­teis­sa antaa sekä coac­hat­ta­val­le että coac­hil­le val­ta­vas­ti energiaa!

Para­Vi­tan coac­hi­na toi­mii Mari Blom­qvist. Hän toteut­taa coac­hin­gia yhdis­tä­mäl­lä kai­ken mat­kan var­rel­la oppi­man­sa asiak­kaan par­haak­si. Val­men­ta­va ote, sys­tee­mi­syys neu­ro­tie­teet, impro­vi­saa­tio, tera­piao­pin­not ja vank­ka työ­elä­mä­ko­ke­mus vai­kut­ta­vat kaik­ki taus­tal­la. Ja tär­kein­tä on kui­ten­kin juu­ri se het­ki, jos­sa coac­hat­ta­van kans­sa ollaan.

Hen­ki­lö­koh­tai­ses­ta coac­hin­gis­ta hyö­tyy mis­sä tahan­sa tilan­tees­sa tai roo­lis­sa. Eri­tyi­sen hyö­dyl­lis­tä työyh­tei­sön kehit­ty­mi­sen kan­nal­ta on se, että esi­hen­ki­lö saa hen­ki­lö­koh­tais­ta coac­hin­gia koko työyh­tei­sön kehit­tä­mi­sen rin­nal­la, jol­loin coac­hing-kes­kus­te­luis­sa voi­daan reflek­toi­da työyh­tei­sön tilan­tei­ta tutun val­men­ta­jan kans­sa, joka tun­tee koko työyhteisön.

Coac­hing-pro­ses­sin tulee olla riit­tä­vän pit­kä, jos halu­taan todel­lis­ta vai­ku­tus­ta val­men­net­ta­van ajat­te­lu- ja toi­min­ta­ta­vois­sa. Tyy­pil­li­ses­ti pro­ses­si kes­tää 3 – 8 tapaa­mis­ker­taa ja lisäk­si coac­hing-ses­sioi­den välil­lä tapah­tu­vat oival­luk­set, kokei­lut ja reflek­toin­nit ovat oleel­li­nen osa pro­ses­sia. Ses­sioi­den välis­tä asioi­den työs­tä­mis­tä tukee myös coac­hin anta­mat välitehtävät.

Opin hyö­dyn­tä­mään pii­le­viä vahvuuksiani.”

Coac­hing aut­toi minua usko­maan sii­hen, että vah­vuuk­sia ja voi­ma­va­ro­ja löytyy.”

Uskal­lan luot­taa tulevaisuuteen.”

Sain hyviä vink­ke­jä, uusia pers­pek­tii­ve­jä, poh­din­ta-teh­tä­viä ja kirjavinkkejä.”