MENETELMÄT
ParaVitan valmennusten taustalla on vahva menetelmällinen osaaminen. Yksi merkittävimpiä syitä Marin valmennusyrittäjäksi ryhtymiseksi oli mahdollisuus jatkuvaan itsensä kehittämiseen ja opitun soveltamiseen asiakastyössä. Erilaisista valmennusprosesseista vaikuttavimpia ovat olleet sertifioiduksi Results Coachiksi opiskeleminen vuonna 2010, pitkät NLP-koulutukset vuodesta 2015 lähtien, erilaiset improvisaatioteatterikurssit vuodesta 2012 lähtien sekä voimauttavan valokuvauksen kurssi vuonna 2017. Lisäksi nyt Marilla on meneillään Systemic Team Coaching ‑koulutus sekä Ihminen tavattavissa ‑terapiaopinnot.
Näistä kaikista koulutuksista hyötyvät nyt ParaVitan asiakkaat!
Itsetuntemusta lisäävät menetelmät
ParaVitalla on käytössään lukuisia itsetuntemusta lisääviä menetelmiä:
- Enneagrammi on itsetuntemuksen kehittämisen ja ihmisten erilaisuuden ymmärtämisen työväline. Enneagrammissa on yhdeksän toisiaan täydentävää tyyppiä, joista jokaisen on itsetutkiskelun kautta mahdollisuus löytää itselleen sopivin tyyppi. Enneagrammi on dynaaminen malli, joka antaa ymmärtämystä myös siihen, miten toimimme stressaantuneena tai millaisia asioita suosia silloin, kun haluaa saada täyden potentiaalinsa käyttöön. Vuonna 2021 Mari liittyi Suomen Enneagrammiyhdistyksen hallitukseen ja sitä kautta myös kansainväliseen enneagrammiyhteisöön, jossa on maailmanlaajuisesti vireää toimintaa enneagrammitietämyksen lisäämiseksi. Osallistumalla ParaVitan valmennuksiin tätä tietämystä on mahdollista saada myös oman kasvun tueksi.
- Strengths Profile on netissä tehtävä itsearviointitesti, joka antaa tietoa henkilön potentiaalista neljällä eri tapaa: 1) jo tunnistetut vahvuudet, 2) tunnistamattomat vahvuudet, 3) opitut käyttäytymismallit ja 4) heikkoudet. Kattava raportti avaa käyttäjälle monipuolisesti sitä, miten oman potentiaalinsa saa täyteen käyttöön ja miten hyödyntää entistä paremmin myös aiemmin tiedostamattomia puolia itsestään. Toistaiseksi Strengths Profilesta ei ole suomenkielistä versiota, vaan itsearviointi ja raportti ovat englanniksi.
- Tunnista temperamentit: ParaVitan valmennuksissa ihmisten moninaisuuteen ja temperamentin vaikutuksista vuorovaikutukseen ja yhteistyöhön tarkastellaan toiminnallisesti 4 värin kautta. Jungin ajatteluun perustuvan mallin on tuonut suomalaisten tietoisuuteen muun muassa Tony Dunderfelt.
- WOPI on mittari oman motivaation rakentumisen ymmärtämiseksi. WOPI:n on luonut psykologi Petteri Niitamo.
- 360-mittaukset: ParaVitalla on käytössäään useita 360-mittareita, joiden avulla on mahdollisuus saada palautetta omasta toiminnasta esimieheltä, alaisilta, kollegoilta ja muilta yhteistyötahoilta. 360-mittaukseen liittyy aina keskustelu asiantuntijan kanssa, jotta saadusta palautteesta saa mahdollisimman suuren hyödyn oman kehittymisen tueksi.
IMPROVISAATIO TYÖELÄMÄN KEHITTÄMISESSÄ
Mari on ollut aktiivinen improvisaatioteatterin harrastaja jo kohta 10 vuotta. Impro on mm. vuorovaikutusta, moninaisuuden hyödyntämistä, toisen ideasta innostumista, kuuntelemista, oman keskeneräisyytensä hyväksymistä – siis kaikkea sitä, mitä työelämässä tarvitaan. Juuri tämän takia ParaVitan valmennuksissa hyödynnetään paljon improsta tuttuja harjoituksia, joiden kautta tärkeitä taitoja opitaan hauskalla, mutta vaikuttavalla tavalla. Improharjoituksiin osallistuminen valmennusten aikana on kuitenkin aina vapaaehtoista. Jos ei tunnu omalta, seuraamallakin voi oppia paljon!
Ota yhteyttä, niin suunnitellaan ja toteutetaan tarpeidenne mukainen valmennuskokonaisuus!
ParaVita
Y‑tunnus: 2167005–4
+358 45 899 0228
mari.blomqvist@paravita.fi
Karhunkaatajantie 18 Ba,
00800 Helsinki